Article

Πεντανόσιμο Κουνέλι στο φούρνο με πατάτες

45 views

Υλικά

– 1 κουνέλι μέτριο σε μερίδες
– 1 φλ. ελαιόλαδο
– 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
– Χυμός από 2 πορτοκάλια
– 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
– 1 ½ κιλό πατάτες
– 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– Ξύδι μπόλικο
– Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνέλι για 2-3 ώρες μέσα σε σκεύος με νερό να το σκεπάζει και προσθέτουμε αρκετό ξύδι. Το αφαιρούμε από το νερό και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε γάστρα ή ταψί βαθύ.

Κάνουμε ένα μίγμα με το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το χτυπάμε με σύρμα χειρός. Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου.

Στο τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. Αν στα μισά του χρόνου δούμε ότι χρειάζεται υγρά, προσθέτουμε νερό.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:lovecook.gr

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.